..::Alles waar er niemand ligt op te wachten :: home :: contact ::..

donderdag, februari 28, 2008

De voor- en nadelen van het vaderschap

Een eerste spruit op komst? Proficiat! Hoog tijd dat iemand de voor- en nadelen van uw nakende vaderschap voor u op een rijtje zet!



Financieel
+ U hebt fiscaal iemand ten laste en u hebt vanaf nu ook recht op kinderbijstand. Loop echter niet halsoverkop naar uw hardwareboer voor die nieuwe iPhone, PlayStation 3 of plasma-tv, want rijk gaat uw eerste koter u op die manier niet maken.
- Een nieuwe baby kost handenvol geld en u zal al snel merken dat de kinderbijstand en de fiscaliteit dat lang niet dekken: de kleine groeit met regelmaat uit zijn kleertjes, een paar schoenen kost evenveel als de uwe en dan hebben we het nog niet eens over de duiten die u kwijt bent aan luiers en opvang.



Sociaal
+ Er is altijd iemand in de buurt om u gezelschap te houden. Bovendien zeurt de baby niet dat u de afwas nog niet gedaan hebt als er Champions League op tv is en lacht hij u ook niet uit omdat u er niets van bakt op die nieuwe PlayStation 3 (die u toch nog snel in huis hebt gehaald).
- Uw uitgaansleven komt serieus in het gedrang. Of u bent u al uw drinkgeld kwijt aan babysitters, of u komt amper nog de deur uit. Probeer een goede regeling te treffen met uw partner waarbij u allebei nog de kans hebt om eens een stapje in de wereld te zetten. U zult het immers kunnen gebruiken.



Seks
+ Vooral tijdens de eerste maanden van de zwangerschap lijkt u met uw gat in de boter te vallen. Uw partner heeft niet alleen een ongebreidelde eetlust, maar ook een grote seksuele honger. Bovendien worden haar vrouwelijke rondingen gaandeweg alleen maar voller en ronder. Extra bonus, wanneer haar buik groter wordt, is uw favoriete standje – achterlangs op z’n hondjes – de meest praktische positie om te vrijen.
- Geniet er nog van, want in de eerste maanden na de geboorte duikt uw seksleven naar een erg laag pitje. De kleine vreet aandacht en energie en onderbreekt geregeld uw nachtrust. Zijn jullie allebei eens een keertje niet te moe om er aan te beginnen? Wedden dat uw spruit net dan honger heeft?



Uw eigen (schoon)ouders
+ De kans is groot dat u hen oneindig gelukkig maakt door hen een kleinkind te geven, wat ze zullen belonen met uren babysitten en een niet onaanzienlijke bijdrage in het speelgoed- en kleertjesbudget van uw jongste.
- De grootouders willen hun kleinkind zo vaak mogelijk zien, dus ze zullen veel meer dan vroeger bij u over de vloer komen. Yep, ook uw schoonmoeder weet u nu wonen. Vergeet ook die vrije weekends maar, want die kunt u vanaf nu doorbrengen boven een kop koffie of een tasje thee op het zoveelste familiebezoek.



Speelgoed
+ Het is een zoontje: u kunt zich te buiten gaan aan autootjes, speelgoedgeweertjes, action figures, videogames en andere coole speeltjes die de kleine jongen in u nog steeds kunnen bekoren.
- Het is een meisje: hoera, nu zult u eindelijk alles te weten komen over de pastelroze wereld van Barbie, haar even dure vriendinnen en hun droomhuizen. Sterkte!



Andere vrouwen
+ Baby’s, peuters en kleuters zijn echte babemagneten. Als u alleen met de kleine op stap bent, wordt u aangesproken of toegelachen door vrouwen die u zelf nog niet zou durven benaderen.
- Hoewel dit voor een man alleen een zegen moet zijn, is de kans groot dat u nog onder één dak woont met de moeder van uw kleine vrouwenlokker en u heel wat aandacht krijgt van moordgrieten waar u nooit één vinger naar zult uitsteken. Bijkomend nadeel: niet alleen covermodellen tonen interesse voor de inhoud van uw buggy. Verwacht u dus ook maar aan het uitwisselen van een boel koetjes en kalfjes met minder aantrekkelijk vrouwvolk en ouden van dagen met blauwe permanenten.



Foto’s
+ Een beter excuus om die digitale reflexcamera die u al zo lang wou eindelijk te kopen, krijgt u nooit meer.
- Verwacht u er maar aan dat u geen familiemoment meer beleeft zonder dat u met uw camera moet klaarstaan, want elk boertje dat junior laat moet op de gevoelige plaat. U mag zich nadien zoet houden met het selecteren uit miljoenen quasi identieke babyfoto’s en ze in oneindigvoud reproduceren voor alle oma’s en tantes. Wiens idee was het ook al weer om die camera te kopen?



Eten
+ Uw zwangere vrouw heeft constant honger als een paard, dus u kunt bijna elke avond met haar toestemming in de late uurtjes naar de nachtwinkel voor knabbels of – nog beter – om pizza, pita, chinees of frieten.
- Terwijl mevrouw een perfect excuus heeft om kilo’s bij te komen, hebt u dat niet. Bovendien verkopen ze geen zwangerschapskleding voor mannen.



Extra verlofdagen
+ Vader worden brengt u dit kalenderjaar tien extra verlofdagen op.
- Die tien dagen mag u doorbrengen met pendelen tussen uw woning en de kraamkliniek, het ontvangen van hele hordes bezoek en het regelen van een heleboel papierwerk en formaliteiten dus ze zijn voorbij voor dat u het weet. Bovendien slaapt junior nog lang niet de hele nacht door als u al lang weer aan de slag bent.



De geboorte
+ U deelt een heel innig en vreugdevol moment met uw partner en voelde zich nooit zo trots en verbonden. Het moment waarop u uw eerste nazaat in uw armen krijgt en junior met z’n piepkleine handje uw grote vinger vastgrijpt is onbeschrijflijk.
- Hoewel u uw vrouwtje als een perfecte partner hebt bijgestaan tijdens die lange dag en alle pijnlijke of moeilijke momenten, hoeft u er niet op te rekenen om daar achteraf veel pluimen voor te krijgen. Zij heeft immers alle werk gedaan en uiteindelijk is het uw schuld dat zij zo heeft moeten afzien en pijn lijden. Iets waar ze u tijdens de ergste weeën ook veelvuldig attent op zal maken. Bovendien lijkt het wel of niets wat u ook doet in goede aarde valt en hoewel u zich meer dan eens compleet nutteloos en overbodig voelt, moet u er niet aan denken om die benauwende ziekenhuiskamer ook maar één keer zonder geldig excuus te verlaten. Laat achteraf niet na om haar duizend keer te vertellen hoe trots u op haar bent en breng uw eigen lijdensweg geen enkele keer ter sprake!

bron:clint.be

Geen opmerkingen: