..::Alles waar er niemand ligt op te wachten :: home :: contact ::..

dinsdag, februari 12, 2008

wat je niet tegen een man zegt

De meeste mannen zijn van het principe dat je alles moet kunnen zeggen. Als vrouwen geprikkeld reageren op een uitspraak, moeten ze 'niet alles zo persoonlijk nemen' en krijgen ze te horen 'dat er toch ook wel eens gelachen mag worden'?

Maar mannen zijn zelf niet altijd kampioen in relativeren, zo blijkt uit de opsomming van de tien dingen die je beter niét aan een man zegt volgens Craig Playstead.

1) "Zoooo schattig!"
Mannen zijn mannen, en die vinden niks schattig. Wij willen niets horen, zien, ruiken of voelen dat schattig is, en we willen het zeker niet zijn. Of welke koene redder is nood werd ooit 'schattig' genoemd? Nee, daar beginnen we niet aan.

2) "Schatje, we moeten praten"
Oei, oei, oei... dat voorspelt niet veel goeds. De meesten springen in vluchtmodus als ze deze vier woorden horen. Dit gesprek willen we niet voeren, niet horen, niet ondergaan. Wil je een delicaat onderwerp aansnijden, pak het dan zodanig aan dat je man zich comfortabel voelt. Veel meer kans op slagen.

3) "Het is maar een spel!"
Néén, het is niét 'zomaar een spel'. Sport is een van de belangrijkste componenten in ons leven, en daar kan je niets aan doen. Het beïnvloedt zelfs ons humeur. Ook al snap je er niets van, je zou blij moeten zijn dat we gepassioneerd zijn over iets.

4) "Wat is er?" "Niets"
Okee, dan hébben we eens door dat er iets scheelt, is je antwoord 'niets'. Dat is belachelijk, want we hebben het al door. Maar we kunnen wel geen gedachten lezen, dus zég dan toch gewoon wat er scheelt.

5) "Ik klink als mijn moeder"
Whaaaaah! Nog een goede reden om te beginnen weglopen. Dat je ooit op je moeder zou kunnen gaan lijken, is zeer beangstigend. We hopen dat het niet klopt. Alstublieft. We willen jou, niet je moeder. Doe je best!

6) "Kunnen we niet gewoon vrienden zijn?"
Nee, dat gaat niet. Of je bent onze vriendinnetje, of je moet verdwijnen uit ons leven. Liever korte pijn, dan aan het lijntje gehouden worden. Voor ons is 'Kunnen we niet gewoon vrienden zijn' codetaal voor 'er is nog hoop, als je maar lang genoeg volhoudt'.

7) "Lengte is niet belangrijk"
Zelfs al is het waar, voor ons is de lengte mégabelangrijk. En voor jou ook, geef maar toe. Wij weten het, dus lieg niet.

8) "Wat heb jij aan?"
Euh? Kleren? Die proper zijn, of toevallig op de juiste plaats op het juiste moment lagen. Op voorhand nadenken over wat we gaan aantrekken, doen wij gewoon niet. Wij roeien met de riemen die we hebben, en dat mislukt maakt af en toe? toch?

9) "Is ze mooi?"
Als het zelfs jou is opgevallen, is ze waarschijnlijk mooi ja. Maar dat wil niet zeggen dat ze mooier is dan jou. En zelfs al is ze mooier dan jou, dan nog zien we jou het liefst. Meestal. Echt waar.

10) "Wat staat het best?"
Weten wij veel? dus, wat doet 90 procent van de mannen: ze proberen datgene er uit te pikken dat jij ook het leukst vindt. Ons maakt het weinig uit, wij zien je liever zonder kleren.

Geen opmerkingen: