..::Alles waar er niemand ligt op te wachten :: home :: contact ::..

dinsdag, februari 12, 2008

wat een vrouw écht niet wil horen

Vrouwen zijn gevoelige wezens, dat weet iedereen. Maar er zijn enkele zinnen die je - voor je eigen welzijn!- best vermijdt, zegt Jessica Muphy.

1) "Wat heb je met je haar gedaan?!"
Een nieuw kapsel is per definitie iets om trots op te zijn, zeker als het veel geld heeft gekost. Als we er zelf tevreden over zijn, beledig je ons. Zijn we zelf ontevreden, duw je ons dieper in de put. Zeg gewoon hetzelfde als altijd: 'Je ziet er anders uit, maar ik weet niet wat'. Dat volstaat. En trouwens, wij hebben het niet gedaan, de kapster heeft het gedaan.

2) "Kies jij maar"
Ok, dat je niet geïnteresseerd bent in nieuw servies, tot daar. Maar als we vragen te kiezen tussen twee soorten, dan kan je toch niet zeggen dat ze er hetzelfde uit zien? Geef je mening gewoon, dan weten wij waar we rekening mee moeten houden (of net niet). En wij willen uiteindelijk wel kiezen, maar niet altijd. Of soms willen we gewoon doen dat we met je mening gaan rekening houden.

3) "Relax!"
Aaaargh! Eén simpel woord, soms volstaat het om ons op stang te jagen. Vooral omdat het uitdrukt dat jij denkt dat wij irrationeel en overdreven bezig waren. En dat was gewoon niet zo!

4) "Ik heb alles onder controle"
Tuurlijk zeg je dat je alles onder controle hebt, maar wij weten wel beter: alles ligt verspreid, er zit geen structuur in en je weet duidelijk niet waar je mee bezig bent. Neem de gebruiksaanwijzing, vraag die richting en accepteer gewoon een béétje hulp. Het leven is dan véél gemakkelijker, en wij moeten niet lopen stressen in jouw plaats. Geen dank!

5) Je bent toch geen feminist, zeker?
Deze is zwaar onder de gordel, en zowat elke vrouw gaat zich op haar paard gezet voelen. Meestal vinden wij feminisme nogal achterhaald, wat niet wil zeggen dat wij zwakke vogeltjes zijn die niet zelf een deur kunnen openen. (Maar het wil ook niet zeggen dat wij niet kunnen genieten van iemand die de deur voor ons openhoudt)

6) Wanneer moet je bevallen?
Deze zin kan alleen als je van de vrouw in kwestie zéker weet dat ze hoogzwanger is. Voor de rest blijf je best van deze zin weg: ze kan de baby al zes maand geleden gehad hebben¿ of gewoon te dik zijn. Ook in deze categorie: 'Beetje verdikt?' of 'Last van de zwaartekracht?'

7) "Je bent gewoon emotioneel"
Waarschijnlijk waar, maar toch iets dat de woede (en emotionaliteit) alleen maar aanwakkert. Een begripvolle reactie is beter dan dit verwijt. Geldt ook voor "Is het weer die tijd van de maand?"

8) "Je bent net mijn moeder/ex"
Ongeveer geen énkele vrouw wil op haar schoonmoeder lijken, laat staan op je ex-vriendin. Zelfs al is er volgens jou gelijkenis, zwijg dan gewoon. Ex'en vermeld je best niet in vergelijking met je huidige lief, tenzij die er véél beter uitkomt.

9) "Je vervolledigt mij"
Yeah, right. Zo'n zin hoort thuis in de film, en werkt bijgevolg nooit (zelden) in de realiteit. Wil je een complement geven, hou het dan eerlijk en oprecht. Dan geloven we het vast wel.

10) "Wil je dat echt eten?"
Ja hoor. Ook al hebben we al tien keer gezworen het nooit meer aan te raken.

Geen opmerkingen: