..::Alles waar er niemand ligt op te wachten :: home :: contact ::..

donderdag, maart 13, 2008

Zelfzeker onder de lakens

We praten veel over seks maar we staan er niet altijd bij stil dat niet iedere vrouw of man zelfzeker is in bed. Daarom even een artikeltje bij read more die sommigen onder jullie misschien kan helpen.

Onzekerheid over het lichaam en seksualiteit

Meestal ben je allebei naakt, als je met iemand gaat vrijen. Als je onzeker bent over je lichaam, kan dit vervelend zijn. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een ander jouw lichaam ook niet mooi vindt. Hij of zij heeft jou immers gezien en besloten dat hij of zij met jou wil vrijen. Heb je er toch moeite mee, dan zijn er manieren om een beter beeld van je lichaam te krijgen en misschien wat van die onzekerheid kwijt te raken.

TIPS
1) Ga bijvoorbeeld eens voor de spiegel staan en let eens op de delen van je lichaam die je wél mooi vindt. Je zult ontdekken dat je meer dingen mooi vindt aan jezelf dan je dacht. Op die manier herontdek je als het ware je lichaam en misschien kun je de delen die je wat minder mooi vindt, beter accepteren.

2) Zit je nu echt niet lekker in je vel, ga dan eens met een huisarts praten over wat de mogelijkheden zijn om jou een beter lichaamsbeeld te geven. De huisarts kan je eventueel doorsturen naar een specialist op dit gebied. Wat betreft seksualiteit en je lichaam; bedenk hierbij dat de ander ook naakt is en dat er een grote kans bestaat dat dit voor hem of haar even spannend is als voor jou!



Geen zin in seks

Het wordt vervelend als je heel vaak tot altijd geen zin hebt in seks, terwijl daar geen directe aanleiding voor is. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je het zelf niet als een probleem ziet. Maar het kan moeilijk worden als je een relatie hebt met iemand die het wel een probleem vindt. Sommige mensen voelen zich dan bijna verplicht om toch seks met die ander te hebben, ook al hebben ze geen zin. Zij zien het dan als een soort verplichting. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

TIP
1) Wanneer je merkt dat je al lange tijd geen zin hebt in seks en dit als vervelend of als probleem ervaart, ga dan eens langs de huisarts. Deze kan kijken wat er aan de hand is en je eventueel doorverwijzen naar een specialist, zoals een seksuoloog.

Afkeer van seks

Sommige mensen worden angstig of voelen weerzin, bij alleen al de gedachte aan seks. Dit is vaak het gevolg van een eerdere vervelende seksuele ervaring. Ook kan het zijn dat je deze angst en weerzin voelt, terwijl je nog nooit seks hebt gehad. Dan is het beter om nog niet te beginnen met seks. Wanneer je bijvoorbeeld nog maar één keer met iemand hebt gevreeën en dat is geen leuke ervaring geweest, is het niet vreemd om gevoelens van afkeer te hebben over seks.

TIP
1) Wanneer je echter voor een lange tijd angstgevoelens en gevoelens van weerzin blijft houden bij het denken aan seks, is het verstandig om hier met iemand over te praten. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een relatie met iemand krijgt die behoefte heeft aan seks. Dat kan vervelende situaties opleveren. Als hij of zij seks met jou wil en jij wilt dat absoluut niet, kan dat problemen veroorzaken zoals seks tegen je eigen wil in.

Te veel bezig met seks (seksverslaving)

Bijna iedereen is van tijd tot tijd bezig met dingen die met seks te maken hebben. Het wordt echter vervelend, als het je leven gaat beheersen. Je bent dan “te veel bezig met seks”. Waar merk je dat aan? Als je bijvoorbeeld vaak bezig bent met het zoeken naar seks op internet, dat je niet meer slaapt of minder naar school/werk gaat. Het kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid, als je bijvoorbeeld vaak onveilige seks hebt.

Er zijn veel soorten van seksverslaving; er zijn mensen verslaafd aan porno, telefoonseks, masturbaties of bijvoorbeeld seksuele fantasieën. Een dergelijke verslaving kan een enorme impact hebben op jouw leven en op dat van je familie, vrienden en eventuele partner.

TIP
1) Wanneer je merkt dat je seksverslaving je leven begint over te nemen, zoek dan deskundige hulp.

Pijn bij het vrijen

Veel mensen genieten van seks en vinden het lekker. Wanneer je daarentegen pijn hebt bij het vrijen, met in het bijzonder bij neuken, is seks helemaal niet zo genieten geblazen.
Pijn bij het vrijen (dyspareunie) komt bij iedereen voor, maar over het algemeen hebben vrouwen en meisjes er vaker last van dan mannen en jongens. Deze pijn ontstaat vaak tijdens of na het vrijen. Dit kan branderig aanvoelen.

TIP
1) Als je pijn hebt bij het vrijen, kun je het beste voorlopig geen seks hebben. Vooral is het verstandig even niets in de vagina toe te laten, ook geen vinger of tampon bijvoorbeeld. Het is namelijk mogelijk dat er tijdens eerdere seks een wondje in je vagina of op je penis is ontstaan.

2) Wanneer je dan nog steeds pijn hebt, is het sowieso verstandig een SOA-test te doen. Er zijn namelijk een aantal SOA’s die pijn bij vrijen veroorzaken. Wanneer blijkt dat je geen SOA hebt en de pijn blijft aanhouden, kan dit andere oorzaken hebben, zoals onzekerheid of angst bij het vrijen.

3) Bij aanhoudende pijn doe je er goed aan om met een seksuoloog te gaan praten. Deze weet veel van pijn bij vrijen af en hij of zij kan je helpen rustig aan weer te gaan genieten van seks.

Te vroeg klaarkomen

Wanneer je masturbeert of seks hebt met iemand, speelt klaarkomen vaak een grote rol. Mannen komen vaker klaar dan vrouwen.

Er zijn veel mannen die vinden dat zij te vroeg klaarkomen; bij masturbatie, maar vooral bij het vrijen met een ander. Dit kan komen omdat hij vóór het vrijen al erg zenuwachtig was, waardoor mannen over het algemeen ook sneller door klaarkomen. Zenuwachtig zijn, heeft vaak te maken met verwachtingen. Mannen denken dat zij heel goed moeten presteren, wat de druk op seks verhoogt. Dit kan heel vervelend zijn, aangezien mannen hier heel onzeker van kunnen worden. Hierdoor kan je in een vicieuze cirkel terecht komen.

TIPS
1) Als jij je hoofd leeg kan maken van deze gedachten, zul je merken dat je minder gespannen bent. Je hoeft niet altijd een topprestatie te leveren, het is belangrijk dat de seks voor jullie allebei leuk en lekker is, dus ook voor jou. Je kunt ook proberen je te ontspannen door, voordat je seks met iemand hebt, ontspanningsoefeningen of ademhalingsoefeningen te doen. Probeer dit maar eens uit bij het masturberen. Je lichaam zal zich dan ontspannen en de kans is groot dat jij je hoofd een beetje leeg kan maken.

2) Mochten deze tips je niet helpen en blijf je naar je eigen mening te vroeg klaarkomen, dan is het verstandig deskundige hulp van een seksuoloog te zoeken. Deze kan je helpen om drukkende gedachten rondom seks te verminderen en ook kan hij of zij andere tips geven om het klaarkomen uit te stellen.

Bron: www.seksenzo.info

Geen opmerkingen: